Nincs annál bosszantóbb, mint amikor eljön a hideg, a fűtési szezon és be akarja gyújtani a konvektort, gázkazánt, kombi cirkót vagy Héra cserépkályha égőjét és nem sikerül. Az is előfordul, hogy a készülék működés közben gyakran kikapcsol. Ott toporog a család, várja a meleget és megoldást Öntől.

Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, a hibát gyakran egy cserélhető tönkre ment alkatrész vagy a karbantartási hiánya okozza.

Ivanovits Béla konvektor specialista vagyok. A szakmában eltelt hosszú évtizedek alatt a Fővárosi Gázműveknél szerelőként, a ’80-as években óriási tudásbázist halmoztam fel, amit megrendelőim javára kamatoztatok. Gyakorlatom folytán értek a régebbi típusú konvektorok javításához, szereléséhez, alkatrész utánpótlásához. A szakmában folyamatosan képzem magam, az új konvektorok szereléséhez is értek.

FÉG konvektor javítása Budapesten

FÉG konvektor javítása Budapesten

Ezen az oldalon sok hasznos és érdekes tanácsot adok a konvektorokkal kapcsolatban, legyen az FÉG konvektor, Lampart konvektor, Demrad konvektor vagy egyéb, régebbi típusú konvektor. Vásárlás előtt kérdezze meg véleményemet készülék tekintetében, hogy a helyiséghez szükséges megfelelő teljesítményű (kW) készüléket válassza.

A konvektorjavitas.hu oldalon található cikkek szólnak a konvektor kiválasztásától kezdve a konvektor hatásfok témáján keresztül a szénmonoxid érzékelőkről is. Néhány érdekes történeten keresztül bemutatom a konvektor vásárlással kapcsolatos további információkat.

Néhány kiemelt téma - a teljesség igénye nélkül:

Konvektor szerelés árak – mennyibe kerül?

Konvektor szerelési áraink több dologtól függenek. (Az árakat egyébként a Konvektor szerelés árak menüpont alatt találja)

Konvektor karbantarási árak, akciók

Minden évben június 1-től augusztus 31-ig kedvezőbb árat kínálok a konvektor karbantartásra. Ezek az árak nem konvektor javításra, hanem tisztításra, karbantartásra, fűtési szezonra való felkészítésre szólnak. Részletekért kattintson ide!

Kezdjük az elején: a konvektor bekapcsolása

Legyen előrelátó és ne a hideg idő beálltával próbálja bekapcsolni először a konvektort! Bővebben >>>

Gázkonvektor hatásfoka, hatásfokának javítása

Jó szerelő már ránézésre megmondja, hogy az égő terhelése a kívánt értékre van-e beállítva. Bővebben >>>

FÉG gázkonvektor fogyasztása

A konvektor fogyasztása (legyen FÉG, Lampart, Demrad vagy más típus) függ a karbantartás gyakoriságától is, a termosztát megfelelő működésétől és gázszelepben levő „békaszelep” állapotától. Bővebben >>>

Sokat fogyaszt, ha őrlángon hagyunk egy gázkonvektort?

A konvektor őrláng nem fogyaszt sokat, de csak a fagyveszély ellen véd, a lakás, ház kihűlése ellen nem. Bővebben >>>

Héra gázégő karbantartása (nagy karbantartás)

A cserépkályhák gázégőjét nevezik Hérának. A köznyelvre lefordítva: gázzal fűtott, melegített cserépkályha. Bővebben >>>

Gázkonvektor javítása házilag? 

Nem csak a tiltó jogszabályok miatt, hanem az Ön és családja valamint a szomszédok biztonsága érdekében semmiképpen nem javasoljuk a konvektor házilagos javítását! Ne higgye, hogy ez hazabeszélés, a gázrobbanások gyakran végződnek tragédiával és jelentős anyagi kárral. Az égéstermék visszaáramlásával pedig szénmonoxid mérgezés formájában találkozunk rendszeresen a hírekben. A szénmonoxid színtelen, szagtalan gáz, jelenléte fejfájást, hányingert okoz, nagyobb dózisban pedig izomgyengeséget, mozgáskoordináció csökkenését, ájulást, legrosszabb esetben halált okozhat.

Szénmonoxid érzékelőknél általában a drágább típusok a megbízhatóbbak, amelyek rendelkeznek szakhatósági vizsgálati jegyzőkönyvvel, műbizonylattal. Szerelés esetén vagy ha csak ilyen készülék beszerzésére van szüksége, rendelkezésére állok. Erről bővebben itt írok.

Szolgáltatási területem Budapest és Pest-megye

Buda
I. kerület (1. ker) - Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán
II. kerület (2. ker) - Pasarét, Ady-liget, Hidegkút, Pesthidegkút, Budaliget, Rózsadomb
III. kerület (3. ker) - Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Kaszásdűlő, Aquincum, Római
XI. kerület (11. ker) - Kelenföld, Gellérthegy, Újbuda, Szentimreváros, Őrmező, Albertfalva, Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos
XII. kerület (12. ker) - Svábhegy, Pesthidegkút, Zugliget, Hűvösvölgy
XXII. kerület (22. ker) - Budafok, Budatétény, Nagytétény, Rózsavölgy
PEST
IV. kerület - Újpest, Káposztásmegyer (Megyer)
V. kerület - Belváros-Lipótváros
VI. kerület - Terézváros
VII. kerület - Erzsébetváros
VIII. kerület - Józsefváros
IX. kerület - Ferencváros
X. kerület - Kőbánya
XIII. kerület - Angyalföld, Lipótváros
XIV. kerület - Zugló
XV. kerület - Újpalota, Rákospalota (Palota)
XVI. kerület - Sashalom, Cinkota, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld
XVII. kerület - Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert
XVIII. kerület - Pestszentlőrinc (Lőrinc), Pestimre, Havanna
XIX. kerület - Kispest, Wekerle-telep
XX. kerület - Erzsébet, Pesterzsébet
XXI. kerület - Csepel
XXIII. kerület - Soroksár
PEST-MEGYE
Budakalász, Budaörs, Csomád, Csömör, Dunakeszi, Ecser, Fót, Göd, Gödöllő, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Maglód, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Pomáz, Szentendre, Szilasliget, Veresegyház

Ha olyan pest-megyei településen van szüksége konvektor szerelőre, ami nincs a listában, hívjon, egyeztetünk!